Categories
Uncategorized

Pokal za zgodovino – foto

Na zaključnem turnirju slovenskega odbojkarskega pokal smo videli predstave, ki še nekaj časa ne bodo šle v pozabo. Tako fantje in dekleta so prikazali igro, ki je navdušila publiko. Naslova sta odšla v roke odbojkarjem ACH Volleya in odbojkaricam Hita iz Nove Gorice. Prvi so do svoje četrte pokalne lovorike v zgodovini kluba prišli precej težje, kot njihove kolegice, ki so trenutno v slovenskem prostoru brez resnejše konkurence.

Kljub porazu junak pokala Salonit Anhovo

V ponovitvi zadnjih dveh finalov pokala Slovenije smo v Novi Gorici videli najbolj razburljivo tekmo doslej. Zato gre največ zaslug pripisati Kanalcem, ki so z odlično igro ”prestrašili” veliki ACH Volley. A na koncu so vseeno odločile izkušnje, znanje in sreča, ki je v zadnjih trenutkih spremljala gorenjske odbojkarje. A gremo lepo počasi. Odbojkarji ACH Volleyja so se v finale uvrstili po zmagi proti kranjskemu Astecu in so čakali na nasprotnika iz drugega polfinalnega obračuna. Ko so že mislili, da jih v finalu čaka Marchiol Prvačina, so svoje pokazali Kanalci in se izvlekli že iz izgubljenega položaja (zaostajali so z 0:2 v nizih). Dobili so zadnje tri nize polfinala in se veselili zmage v primorskem obračunu.

Sobotno finale je tako prineslo obračun med Salonitom iz Anhovega in gorenjskim ACH Volleyjem. Polne tribune in odlično vzdušje v novogoriški dvorani so namigovale na spektakularen finale in ko so na parketu svoje pokazali še odbojkarji obeh moštev, se je slovenski odbojkarski praznik lahko pričel. Napet in izenačen dvoboj, ki se je odločil po 105-ih minutah čiste igre je prepričal še tiste največje pesimiste, ki so dvomili v kvaliteto slovenske odbojke. In prav napeta končnica, ACH Volley je zaostajal že z 11:13 v petem nizu, je dodala še tisto piko na i. Naslov je na koncu vseeno odšel v blejske roke, a prav vsi so se strinjali, da ne bi bilo nič narobe, če bi bilo tudi obratno. Kanalci bodo morali na svojo osmo pokalno lovoriko, na katero čakajo že pet let, še malo počakati. A tako blizu, kot na božično soboto že dolgo niso bili…

Hitovke ubranile naslov

V ženskem nedeljskem finalu so se pomerile branilke pokalnega naslova Novogoričanke in Mariborčanke. Primorke so v polfinalu premagale Šempeterčanke, medtem ko so bile odbojkarice Nove KBM Branika boljše od Kamničank.

Prva dva niza v finalu sta pripadla Novogoričankam, ki so bile blizu zmage tudi v tretjem nizu, a je mariborskim odbojkaricam po zaslugi odličnih servisov Pethöve uspelo osvojiti tretji niz. To je bil prvi dobljeni niz Štajerk po enajstih zaporednih izgubljenih. In ko je v četrtem nizu kazalo na ponovitev moškega finala – varovanke Bruna Najdiča so vodile že z 8:4 – so Primorke strnile svoje vrste in tekmo dobile. V goriške vitrine so tako prinesle še četrti zaporedni pokalni naslov, ki je bil hkrati prvi za stratega goriškega moštva Zorana Jerončiča.

Najboljša sta Monika Potokar in Darjo Savičič

Slovenski pokal se je končal z izborom najboljših posameznikov in posameznic. V moški konkurenci je bil za najboljšega libera izbran Sebastijan Škorc, za najboljšega podajalca Dejan Vinčič, za najboljšega blokerja Davor Čebron. Priznanje za najboljšega igralca turnirja pa je šlo v roke mlademu Darju Savičiču. Pri dekletih so priznanja prijele: Katja Jontes za najboljšo blokerko, Metka Šuler za najboljšo prosto igralko, Aleksandra Milosavljević za najboljšo podajalko in Monika Potokar, ki je bila najboljša igralka turnirja. Se bo slovenski moški odbojkarski reprezentanci uspelo uvrstiti na SP?

Ne, nimajo nobenih možnosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *