Categories
Uncategorized

RECENZIJA OPREME: GoPro DOME

GoPole Dome lastnosti

Povzetek: GoPole Dome je dodatek za GoPro kamero v obliki mehurčka, ki ji bil ustvarjen, da omogoča podvodne, kot tudi pol-podvodne oziroma pol-nadvodne vodne posnetke. Dodatek je bil ustvarjen pri podjetju GoPole, ki je specializirano za GoPro dodatke in nudi izdelke, ki dosledno stanejo manj kot izdelki GoPro blagovne znamke. Kupola je primerna za GoPro modele HERO7/6/5 in HERO 2018. Kupola je narejena iz akrila in naj bi bila po besedah podjetja dimenzionirana tako, da kompenzira popačenje leče in omogoča različne nove podvodne možnosti. V škatli so kupola, nepremočljiva plastična torbica, vijak za pritrditev dodatka, mehka torba za nošenje in majhni lepilni trakovi, ki preprečujejo treseneje GoPro v nepremočljivem ohišju.

Priporočamo, da si tudi ogledate trgovino z GoPro dodatki.

GoPole Dome omogoča enostavno fotografiranje pod vodo in pol-podvodo, pol-nadvodo. Medtem ko so novejši modeli akcijskih kamer GoPro tudi sami nepremočljivi, GoPole Dome vključuje vodoodporno ohišje (samo dodatna oprema znamke GoPro stane skoraj toliko kot škatla GoPole in paket kupole) in kupolo z večjo površino, ki podvodnim posnetkom daje večjo boljšo kakovost.
Sprva se zdi, da je kupola GoPole Dome uporabniku izredno neprijazna. Paket ne vsebuje navodil ali diagramov, prav tako pa na GoPole spletni strani ni video posnetkov z navodili. Če bi bila kupola preprosta enota za zaskočitev, ne bi bilo problema, toda zaradi številnih tečajev, ki zahtevajo vijačenje, upogibanje in drsenje, samo da bi zagotovili, da je GoPro enota zaklenjena in da je kupola vodotesna – je bilo potrebnih kar nekaj poskusov. (Nasvet: Črne lepilne trakove vstavite v nepremočljivo pokrov, sicer boste dobili video, kjer je edini zvok neprestano ropotanje enote kamere znotraj ohišja.)

Pritrjevanje enote tesno na mesto zahteva okretne prste, čeprav težji del pride, ko poskušate odviti zapah, da odstranite kamero. Najbolje je, če so vijaki tesni, vendar ne pretesni.
Ko pa enkrat preidete dejansko montažo, ki postane popolnoma smiselna, ko to storite enkrat ali dvakrat, je njihovo izboljšanje kakovosti slik, ki jih posnamete s kupolo, nepremagljivo. Pri ceni 64.99 $, GoPole Dome ponuja podoben učinek kot podvodno ohišje DSLR s kupolo, ki lahko zlahka doseže ceno več kot 1000€, tudi če je kakovost fotografije GoPro bistveno nižja v ločljivosti in nima občutka za nadzor, ki ga ponuja kakovostna DSLR enota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *